Kylpyhuoneremontti kesto – jopa 50 % nopeammin pinnoittamalla

Kylpyhuoneremontti kesto – jopa 50 % nopeammin pinnoittamalla

Kylpyhuoneremontti voi olla pitkittyessään hermoja raastavaa.

Kylpyhuoneen remontointi ei sinällään estä kotona asumista, mutta suihkuton ja mahdollisesti WC-tilaton koti tekee asumisesta vähintäänkin epämieluisaa ja haastavaa. Usein remontin vuoksi muutetaankin väistötiloihin, joka lisää kustannuksia.

Siksi kylpyhuoneen kesto on monen mielestä yksi tärkeä asia, joka kannattaa huomioida tulevassa remontissa.

Kylpyhuoneremontin kesto on yleisesti noin 2-5 viikkoa. Kestoon vaikuttaa mm. valitut menetelmät sekä kylpyhuoneen sijainti, koko ja ikä.

Kylpyhuoneen remontointi on merkittävästi nopeampaa, jos menetelmäksi valitaan vanhojen laattojen pinnoittaminen esimerkiksi hartsilla tai mikrosementillä. Tällöin remontti on mahdollista tehdä 50 % nopeammin kuin perinteisellä tavalla, jolloin pintoja ja rakenteita puretaan uudelleen laatoituksen vuoksi.

Me Mikroremontilla erikoistuneet juuri hartsi- ja mikrosementtipinnoituksiin kylpyhuoneissa. Olemmekin uudistaneet satoja erikokoisia ja erilaisia suomalaisia kylpyhuoneita.

Jos haluat lisää tietoa ja maksuttoman kartoituksen kylpyhuoneeseesi – olethan yhteydessä!

Mitkä asiat vaikuttavat kylpyhuoneremontin kestoon?

Kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttavat: menetelmä, sijainti, ikä, koko, laajuus sekä monimutkaisuus

1. Remontointimenetelmä

Remontin kestoon vaikuttaa jopa 50% valittu menetelmä.

Jos kylpyhuone laatoitetaan uudestaa, joudutaan rakenteita avaamaan ja mm. uudistamaan vesieriteet. Tällöin remontti kestää arviolta 4-5 viikkoa.

Jos remontissa puolestaan päätetään asentaa vanhojen laattojen päälle esimerkiksi mikrosementti- tai hartsipinnoite, on remontin kesto arviolta 2 viikkoa.

2. Kylpyhuoneen sijainti

Kaupungin keskustoissa remontointi on haastavampaa ja aikaa vievää verrattuna lähiöihin tai maaseutuun. Kerrostaloissa ja omakotitaloissa on eroja työskentelyn logistiikassa ja tilan saatavuudessa, mikä voi vaikuttaa remontin kestoon.

3. Kylpyhuoneen ikä

Ikä on toinen merkittävä tekijä. Vanhempien kylpyhuoneiden remontit ovat usein laajempia ja ennakoimattomampia, erityisesti jos rakenteista löytyy vesivahinkoja tai muita ongelmia.

4. Kylpyhuoneen koko

Isommissa kylpyhuoneissa on enemmän työtä ja ne voivat sisältää monimutkaisempia elementtejä, kuten saunoja tai erikoiskalusteita, mikä pidentää remontin kestoa. Tuplasti suurempi kylpyhuone ei kuitenkaan tuplaa remontin kestoa.

5. Remontin laajuus

Pelkkä kalusteiden vaihto voi olla nopea toimenpide, kun taas kattavampi remontti, jossa uusitaan pintoja ja tehdään rakenteellisia muutoksia, voi kestää viikkoja. Eri materiaalien kuivumisajat vaikuttavat myös kokonaiskestoon.

Jos samalla remontoidaan myös sauna, saattaa kestoa tulla noin viikko lisää.

6. Remontin monimutkaisuus

Pienetkin kylpyhuoneet voivat vaatia paljon työtä, jos remontti sisältää monimutkaisia työvaiheita tai erikoismateriaaleja. Esimerkiksi toimintojen siirrot, kuten lattiakaivon tai wc-istuimen paikan muutokset, lisäävät työn vaikeusastetta ja kestoa.

 

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hinta ja kesto kulkevat pitkälti käsi kädessä. Molempiin vaikuttaa suuresti valittu menetelmä ja mm. kylpyhuoneen koko.

Jos kylpyhuoneessa on modernit vesieristeet ja se pinnoitetaan mikrosementillä tai hartsipinnoitteella, voi kylpyhuoneremontti maksaa kokonaisuudessaan noin 4 000-6 000 euroa.

Laatoitetussa märkä- ja WC-tilassa pinnoittamalla tehdyn tilan neliöhinnat ovat 190–300 euron välillä.

Jos kylpyhuoneessa tehdään täydellinen saneeraus, voi hinta olla 10 000-20 000€. Täydellisen saneerauksen hinnassa näkyy suuri työn määrä – tämä tietysti vaikuttaa myös remontin pidempään kestoon.

Jos kylpyhuoneessa tarvitsee vaihtaa vain silikonisaumat, selviää remontista noin 500-1 000 € hintalapulla.

 

Usein kysyttyä: kylpyhuoneremontti kesto

Tässä vastauksia useimpiin kysymyksiin, joiden aiheena on kylpyhuoneremontin kesto:

Kuinka kauan kylpyhuoneen laatoitus kestää?

Kylpyhuoneremontti kestää laatoittamalla kestää keskimäärin noin 4–5 viikkoa. Aikaan sisältyy rakenteiden avaukset sekä vesieristyksen uusiminen. Kestoon vaikuttaa aina mm. remontoitavan tilan koko sekä mahdolliset tilan kuivatukset yms.

Kuinka kauan kylpyhuoneen remontointi pinnoittamalla kestää?

Kylpyhuoneen remontointi pinnoittamalla kestää keskimäärin noin 2 viikkoa. Pinnoitus voidaan tehdä vanhan laatan päälle, mikäli tilassa on moderni ja ehjä vedeneritys. Pinnoitusmateriaali on usein esim. mikrosementti tai hartsipinnoite.

Voinko asua kotona kylpyhuoneen remontin aikana?

Kylpyhuoneremontin aikana voi asua kotona, mutta tokikaan kylpyhuone ei silloin ole käytettävissä. Remontista aiheutuvat haitat asumiselle ovat usein purkamisesta aiheutuva melu ja mahdollinen pöly, jonka leviäminen huoneistossa kuitenkin aina pyritään estämään.

Miten mahdollinen rakenteiden kuivatus vaikuttaa remontin kestoon?

Jos kylpyhuoneen remontoinnin yhteydessä joudutaan kuivaaman rakenteita (vesivahinko tai kosteutta rakenteissa), kannattaa ottaa huomioon, että voi remontin keston tuplaantua. Kuivatus kestää yleensä noin 1-4 viikkoa, mutta on aina tapauskohtaista.

Kauanko saunan remontoinnissa kestää?

Saunan remontointi kylpyhuoneremontin yhteydessä kestää:

a) arviolta viikon, jos remontin kohteena on saunan lattia

b)noin kaksi viikkoa, jos remontoidaan myös seinäpaneelit, lauteet yms.

Miten löytynyt asbesti voi vaikuttaa kylpyhuoneremontin kestoon?

Jos remontoitavista tiloista löytyy asbestia, tulee se poistaa tilasta ammattilaisten toimesta. Itse työssä menee arviolta 1-2 päivää. Remontin keston kannalta on hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että jokainen työvaihe voi vaikuttaa seuraavaan, sillä eri urakoitsijoiden aikataulut eivät aina mene päivälleen yksiin.

Miten kauan WC-remontti kestää?

Wc-remontti kestää keskimäärin 1-3viikkoa. Remontin kestoon vaikuttaa mm. valitut työskentelymentelmät (pinnoitus vai laatoitus), remontin laajuus, remontoitavan tilan koko sekä valitut kalusteet.

Kiinnostaisiko sinua nopeampi kylpyhuoneremontti?

Jos sinua kiinnostaa kylpyhuoneen remontointi pinnoittamalla se hartsi- tai mikrosementtipinnoitteella, autamme mielellämme.

Hartsi- tai mikrosementtipinnoitukselle on montakin järkevää syytä. Listasimme tähän syistä tärkeimmät

  • Jopa 50 % nopeampi kuin perinteinen remontti – valmista kahdessa viikossa

  • Jopa 50-70 % halvempaa kuin perinteinen tapa

  • Saumaton lopputulos, joka on helppo pitää siistinä

  • Kestävä ja likaa hylkivä pinta

  • Moderni ja tyylikäs lopputulos

Ota yhteyttä, niin sovitaan kylpyhuoneesi maksutan kartoitus, jonka jälkeen tiedät, kuin edetä mahdollisessa remontissa ja mitä kylpyhuoneremontti maksaa sinun tapauksessasi.

Saat samalla myös selkeän ja pitävän tarjouksen remontillesi.

Aloitetaanko? Pyydä tarjous ja maksuton kartoitus!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Voimme samalla halutessasi sopia maksuttoman kartoituskäynnin, jolloin kartoitamme ja mittaamme kohteen. Saat tämän jälkeen kirjallisen ja pitävän tarjouksen, johon voit tutustua rauhassa.

Ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi pintaremonttia ja pyydä tarjous👇