Mikrosementin haitat

Mikrosementti ei valmistu muutamassa päivässä, jos asennus toteutetaan oikein. Mikrosementin asennusprosessi kestää noin 5-7 päivää. Ajan määrittää myös se, tehdäänkö tilassa lattia- vai seinäpintaa. Pintakerrosten välistä kuivumisaikaa tulee noudattaa, joten sen kanssa ei tulisi kiirehtiä. Mikrosementoinnissa käytettävä lakka kuivuu kolmessa päivässä, mutta saavuttaa lopullisen lujuutensa 30 vuorokauden kuluessa.

Alustan kunto on tärkeässä roolissa ennen asennusta. Suurin osa mikrosementin ongelmista johtuu siitä, miten mikrosementti asennetaan. Lattioihin asennettavan tukiverkon lisäksi on varmistettava, että laatat ovat kiinni alustassaan ja asennettavalla pinnalla ei ole merkkejä kosteusvauriosta.

Mikrosementin työvaiheet vaativat ennen kaikkea pätevän koulutetun ammattilaisen sekä erityistä tarkkuutta ja asennusohjeiden noudattamista. Tämän vuoksi asiakkaan tulisi valita alaan erikoistunut pätevä yritys riskien minimoimiseksi.

Tyypillisiä asiakkaan /asentajan päänsärkyjä: Halkeamat, epätasaisuudet, kuplat, tummentumat ja sävyn haalistuminen ovat yleisimpiä mikrosementin ongelmia. Ratkaisu tämän tyyppisiin ongelmiin on yksinkertainen. Kerrospaksuutta ei tule ylittää. Lisäksi valmistajan ohjeita noudatetaan ja materiaaleiden tulee olla laadukkaita. Muun muassa näillä tekijöillä yllä mainitut ongelmat voidaan välttää.

Materiaalin on oltavan riittävän joustava, alimmasta pohjakerroksesta lähtien, jotta se ei halkeile pinnalta.

Jos mikrosementti on korjattava yllä mainituista syistä johtuen, ei ratkaisu ei ole niin yksiselitteinen. Pinta on yhtenäinen ilman saumoja, joten tällöin koko alue tulee korjata. Useimmiten huonosti asennettu mikrosementti joudutaan hiomaan pois alustastaan ja asentamaan uusi tilalle.

Tältä välttyäkseen osaavan ammattilaisen ja yrityksen merkitys korostuu merkittävästi.

Pyydä tarjous