Mikrosementti ongelmat – kuinka huomioida ja ehkäistä haasteet?

Kylpyhuoneremonteissa käytetään nykypäivänä yhä enemmän erilaisia pinnoitteita, kuten mikrosementtiä.

Syynä pinnoittamisen suosion lisääntymiseen on, että pinnoittaminen on kustannustehokas tapa uusia kylpyhuoneen ilme purkamatta koko kylpyhuonetta. Pinnoittamisen edellytys on kuitenkin, että kylpyhuoneessa on moderni ja ehjä vedeneriste.

Mikrosementin suosion kasvaessa myös kokemuksia siitä on enemmän. Kaikki ihmisten internetissä jakavat kokemukset eivät myöskään ole pelkästään positiivisia. Pinnoitus ei myöskään ole kaikille tuttua, jolloin huhuille ja uskomuksille on tilausta.

Mikrosementti ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton. Toisaalta, mikään remontti ei ole täysi vailla ongelmia.

Ongelmia aiheuttaa kuitenkin useimmiten väärnlaiset työskentelymenetelmät, tietämättömyys sekä vääränlaisten materiaalien ja työvälineiden käyttö.

Tässä artikkelissa käsittelemmekin mikrosementtiin liittyviä ongelmia. Mistä ne aiheutuvat ja kuinka niitä voidaan estää?

 

Artikkelin sisällys: mikrosementti ongelmat

 1. Asennus – itse vai ammattilaisen toimesta?

 2. Tuote – minkä mikrosementin valitset?

 3. Alusta – vain kiinteälle ja tasaiselle alustalle

 4. Vedeneriste – moderni ja ehjä vedeneriste

 5. Muita huomioita ja ongelmia

 

Asennus – itse vai ammattilaisen toimesta?

Suuri osa mikrosementtiin liittyvistä ongelmista johtuu siitä, että sitä ei ole osattu asentaa oikein. Usein huonot kokemukset liittyvätkin itse asennettuihin mikrosementteihin. Ongelmia aiheuttaa esimerkiksi:

 • Mikrosementtiä ei ole osattu sekoittaa oikein ja sekoitussuhteet ovat väärät

 • Mikrosementti asennetaan useana ohuena kerroksena. Jos kerroksista tehdään liian paksuja, ei se välttämättä kuivu kunnolla, vaan saattaa halkeilla.

 • Kuivumisaikoja ei noudateta, jolloin kerroksista ei tule kestäviä

 • Pinnoite ja lakkauskerroksia ei malteta tehdä riittävän monta.

 

Tuote – minkä mikrosementin valitset?

Markkinoilta löytyy monenlaista mikrosementtituotetta, eikä ole aivan sama, mitä mikrosementtiä remontissa käyttää. Halvin tuote ei välttämättä ole käsiteltävyydeltään tai kestävyydeltään samaa tasoa kuin ammattilaisten käyttämät aineet.

Osa edullisista mikrosementeistä saattaa kastuessaan jäädä läikikkääksi. Tällaiset tuotteet eivät välttämättä ole kovin suositeltavia ja ne kaipaavatkin rinnalleen esimerkiski suihkukopin, jotta vesi ohjautuu tilassa oikein ja pinta pysyy kauniina.

Huono tuote saattaa jättää epätasaisen, laikukkaan tai kuplia täynnä olevan lopputulokseen.

 

Alusta – vain kuivalle ja kiinteälle

Mikrosementti voidaan asentaa vain kiinteälle alustalle, kuten vanhojen kaakeleiden päälle. Ongelmia on aiheuttanut muun muassa muovimaton päälle asennetut mikrosementit.

Alustan tulee olla myös tasainen, sillä mikrosementti on vain muutaman millimetrin paksuinen pinnoite.

Alustan tulee olla myös täysin kuiva, eli mikrosementillä ei voida peittää mahdollisia kosteusvaurioita. Tämä pätee tietysti aivan kaikkeen remontointiin ja pinnoittamiseen.

 

Vedeneriste – moderni ja ehjä vedeneriste

Mikrosementissä ei ole vedeneristettä. Jotta mikrosementillä pinnoitetussa kylpyhuoneessa ei synny kosteusvahinkoa täytyy vedeneristyksen olla siis moderni ja kunnossa.

Mikrosementti ei siis muodosta myöskään kaksoisvedeneristystä, josta usein sen yhteydessä varoitellaan. Kaksoisvedeneriste muodostaa riskin kosteusvaurion syntymiselle, jos kerrosten väliin jää kosteutta.

 

Riskipaikat – lattiakaivo ja nurkat

Kylpyhuoneessa on myös ns. ”riskipaikkoja”, joiden kanssa tulee olla erityisen tarkkana.

 • Lattiakaivon on yksi paikka kylpyhuoneessa, joka mahdollistaa kosteusvahingon. Ammattilainen osaakin ottaa tämän huomioon ja varmistaa, että lattiakaivo on tiivis ja vesi ohjautuu oikein viemäriin.

 • Kylpyhuoneen nurkat voivat myös aiheuttaa ongelmia. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ne ovat hankalampia pinnoittaa kuin avoinainen lattiapinta. Tästä syystä suosittelemmekin käyttämään ammatilaista pinnoitustyössä.

 

Muita huomioita ja ongelmia

Keräsimme myös muita ihmisten mikrosementistä esiin nostamia huomioita ja ongelmia.

Mikrosementillä pinnoitettu lattia on liukas

Märkänä melkeinpä pinta kuin pinta on liukas. Mikrosementti ei kuitenkaan ole sen liukkaampi kuin tavallinen kylpyhuoneen sileähkö laatta.

Mikrosementin pinta halkeilee

Halkeilu johtuu todennäköisesti siitä, että asennuspinta ei ole vakaa. Asennuksessa on voitu oikaista esimerkiksi jättämällä pois mikrosementin alle asennettava verkko, joka estää estää pinnan liikkeen.

Halkeilun syy voi olla myös heikkotasoiset tuotteet tai eri tuoteperheiden käyttäminen ristiin, jolloin ne eivät toimi oikein toistensa kanssa.

Mikrosementin pinta kuplii tai halkeilee

Jälleen kyse on joko väärän tuotteen valinnasta, asennuksen puutteista tai vaikkapa vääristä aineiden sekoitussuhteista.

 

Miksi mikrosementti on järkevää?

Mikrosementti on hyvä ratkaisu kylpyhuoneen remontti, kun varmistetaan, että se on asennuttu ammattimaisesti. Lisäksi pinnoitukselle on montakin järkevää syytä. Listasimme tähän syistä tärkeimmät

 • Jopa 50-70 % halvempaa kuin perinteinen tapa

 • Jopa 50 % nopeampi kuin perinteinen remontti – valmista kahdessa viikossa

 • Saumaton lopputulos, joka on helppo pitää siistinä

 • Kestävä ja likaa hylkivä pinta

 • Moderni ja tyylikäs lopputulos

 

Kuinka lähteä liikkeelle kylpyhuoneremontissa?

Me Mikroremontilla autamme mielellämme kylpyhuoneremonttisi kanssa ja teemme Uudenmaan alueella kylpyhuoneen kuntokartoituksen maksutta.

Ota yhteyttä, niin sovitaan aika. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten kylpyhuoneremontissa kannattaa edetä.

Aloitetaanko? Pyydä tarjous ja maksuton kartoitus!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Voimme samalla halutessasi sopia maksuttoman kartoituskäynnin, jolloin kartoitamme ja mittaamme kohteen. Saat tämän jälkeen kirjallisen ja pitävän tarjouksen, johon voit tutustua rauhassa.

Ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi pintaremonttia ja pyydä tarjous👇