Saumaton kylpyhuoneen lattia – Helppo, kaunis ja edullinen lattia!

Haaveiletko saumattomasta kylpyhuoneen lattiasta?

Hienoa, olet tullut oikeaan paikkaan. Saumaton kylpyhuoneen lattia on paitsi kaunis ratkaisu, usein myös sieltä edullisimmasta päästä kylpyhuoneen lattian pintamateriaaliksi – varsinkin, jos kyseessä on remontoitava vanha kylpyhuone.

Me Mikroremontilla olemme jo vuosien ajan asentaneet kylpyhuoneisiin sekä mikrosementti- että hartsipinnoitelattioita. Nämä molemmat vaihtoehdot ovat saumattomia, tyylikkäitä, kestäviä ja erittäin helppohoitoisia.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken oleellisen saumattoman lattian hankinnasta kylpyhuoneeseen, kuten:

 1. Miksi saumaton lattia on fiksu valinta kylpyhuoneeseen?

 2. Mitä mikrosementti ja hartsipinnoite ovat?

 3. Mitä kylpyhuoneen remontti ja saumaton lattia maksaa?

 4. Miten lähteä liikkeelle ja kauanko remontti kestää?

Miksi saumaton lattia on fiksu valinta?

Se perinteinen valinta kylpyhuoneen lattiaksi on Suomessa pitkään ollut laattalattia. Rinnalle on kuitenkin viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana tullut erittäin hyviä saumattomia lattiavaihtoehtoja.

Me Mikroremontilla olemme havainneet kaikkein parhaiksi ja pidetyimmiksi mikrosementin sekä hartsipinnoitteen.

Saumattomien vaihtoehtojen suosiolle on paljonkin syitä:

Mikrosementti ja hartsi voidaan asentaa vanhan laatan päälle

Perinteinen tapa tehdä kylpyhuoneremontti on tehdä täydellinen saneeraus, jolloin mm. vanhat laatat ja vedeneristeet puretaan ja rakennetaan uudestaan.

Jos kylpyhuoneessa on kuitenkin modernit ja ehjät vedeneristeet, voidaan laattapinta pinnoittaa mikrosementillä tai hartsilla. Näin voidaan merkittävästi lisätä tilan käyttöikää vahvalla uudella lattiapinnalla.

Saumaton lattia on edullinen

Mikrosementti ja hartsipinnoite ovat laatoitustusta edullisempia kylpyhuoneen lattiamateriaaleja. Laatoitetussa märkä- ja WC-tilassa pinnoittamalla tehdyn tilan neliöhinnat ovat ammattilaisten tekemänä 190–300 euron välillä.

Saneerauskohteessa pinnoittamalla toteutettu kylpyhuoneremontti on jopa 50-70 % edullisempaa laatoitukseen verrattuna. Tämä johtuu siitä, ettei pintoja tarvitse rikkoa.

Helppo pitää puhtaana

Usein kylpyhuoneissa se ajan mittaan ärsyttävästi likaantuva osa ovat laattojen saumat. Saumattoman kylpyhuoneen lattian kanssa tämä ongelma poistuu.

Saumaton lattia on helppo pitää puhtaana. Viikoittaiseen tai kuukausittaiseen puhtaanapitoon riittää pintojen pyyhkiminen kostealla liinalla käyttäen tarvittaessa neutraaleja pesuaineita.

Kestävä pinta

Mikrosementillä ja hartsilla saadaan kylpyhuoneen lattiaan erittäin hyvin kulutusta kestävä pinta.

Jos lattialle tippuu esine, joka vaurioittaa lattian pintaa, on se pinnoitetun lattian kohdalla myös helppo korjata. Lattialle voidaan kyseiseen kohtaa asentaa pieni määrä pinnoitetta, joka ei lopputuloksessa juuri erotu muusta lattiasta. Laattalattian kohdalla laatan haljetessa on siitä seuraava remontti huomattavasti suurempi.

Ulkonäkövaihtoehtoja on rajaton määrä

Mikrosementti- ja hartsipinnoitteet ovat sisustajan unelmia, sillä värejä on valittavissa satoja – jopa tuhansia. Itselleen mieleisen värin voi valita NCS-värijärjestelmän mahdollisuuksista. Myös pinnan viimeistelyyn voidaan vaikuttaa tekemällä pinnasta hillitty tai eläväisempi.

Lopulliseen sävyyn vaikuttaa myös tilan valaistus. Autamme värin valinnassa ja suosittelemme tarkastelemaan värimallejamme remontoitavassa tilassa.

Mitä Mikrosementti ja hartsipinnoite ovat?

Mikrosementti

Mikrosementti on monipuolinen ja tyylikäs pinnoitemateriaali, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kodin remontointiin.

Mikrosementti koostuu sementtijauheesta, vedestä ja väripigmenteistä. Värejä onkin saatavilla liki rajattomasti, joka tekee siitä suositun sisustus- ja rakennusmateriaalin. Pintaan on mahdollista saada vaihtelua myös erilaisilla struktuureilla.

Mikrosementti soveltuu hyvin märkätilojen remontointiin, sillä se voidaan asentaa vanhojen laattojen päälle. Saumaton ja kestävä pinta on myös helppo pitää puhtaana. Mikrosementillä luot luot modernin ilmeen myös vaikka keittiön välitilaan ja lattioihin.

Mikrosementin etuja ovat sen kestävyys, joustavuus ja ekologisuus sekä edullinen hankintahinta.

Hartsipinnoite

Hartisipinnoitteesta voisi oikeastaan listata samat asiat kuin mikrosementistä. Ne ovat samankaltaisia pinnoitemateriaaleja: laadukkaita, monipuolisia ja tyylikkäitä. Molemmat soveltuvat myös niin märkä- kuin kuivatiloihin.

Me Mikroremontissa suosimme hartsipinnoitetta, sillä kokemuksemme mukaan:

 • Hartsipinnoite kestää erityisen hyvin kovaa kulutusta

 • Hartsipinnoitteella voidaan toteuttaa monipuolisemmin erilaisia pintoja

 • Hartsipinnoite on erittäin helppo pitää puhtaana

Mitä saumaton lattia kylpyhuoneeseen maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu paljon mm. kylpyhuoneen koosta ja valituista materiaaleista.

Jos kylpyhuoneessa tehdään täydellinen saneeraus, voi hintalappu olla 10 000-20 000€.

Jos taas kylpyhuoneessa on modernit vesieristeet ja se pinnoitetaan vaikka mikrosementillä tai hartsipinnoitteella, voi remontti maksaa kokonaisuudessaan noin 4000-6000€. Laatoitetussa märkä- ja WC-tilassa pinnoittamalla tehdyn tilan neliöhinnat ovat 190–300 euron välillä.

Jos kylpyhuoneessa tarvitsee vaihtaa vain silikonisaumat, selviää remontista noin 500-1000 € hintalapulla.

Miten lähteä liikkeelle ja kauanko remontti kestää?

Pinnoittamalla toteutettu kylpyhuoneremontti on noin puolet perinteistä remonttia nopeampaa – kylpyhuone valmistuu alle kahdessa viikossa.

Remontti kannattaa aloittaa olemalla yhteydessä luotettavaan alan toimijaan, jonka toimesta remontoitava tila kartoitetaan ja saat siitä tarkemman tarjouksen. Aina on hyvä pyytää tarjous myös useammasta yrityksestä, jotta voit vertailla niitä keskenään.

Meillä Mikroremontilla kylpyhuoneesi remontti etenee seuraavasti:

 1. Kartoitus – Tutustumme kohteeseen ja selvitämme alustan kunnon ja merkit mahdollisesta kosteudesta.

 2. Suojaus – Ennen työskentelyn aloittamista suojaamme kaiken huolellisesti, jottei pölyä kulkeudu asuintiloihin.

 3. Pohjan varmistus – Kiinnitämme irto- ja kopolaatat, hiomme epätasaisuudet, poistamme silikonisaumat ja puhdistamme pinnat.

 4. Pohjatyöt – Asennamme tukiverkot pinnoitteen alle ja levitämme pohjustusaineen.

 5. Pohjakerrosten asennus – Asennamme pinnoitteen pohjakerrokset perusteellisten pohjatöiden jälkeen.

 6. Viimeistelykerrokset – Teemme 2-3 sementin viimeistelykerrosta.

 7. Pohja- ja pintalakka – Varmistamme siistin ja kestävän pinnan.

Kiinnostuitko kylpyhuoneesta ilman lattiasaumoja?

Autamme mielellämme, jos haluat tietää lisää ja selvittää, voisiko mikrosementti- tai hartsilattia olla sinulle oikea vaihtoehto.

Teemme kylpyhuoneeseesi aina ensin maksuttoman kartoituksen ja saat kylpyhuoneremontillesi myös pitävän tarjouksen.

Aloitetaanko? Pyydä tarjous ja maksuton kartoitus!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Voimme samalla halutessasi sopia maksuttoman kartoituskäynnin, jolloin kartoitamme ja mittaamme kohteen. Saat tämän jälkeen kirjallisen ja pitävän tarjouksen, johon voit tutustua rauhassa.

Ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi pintaremonttia ja pyydä tarjous👇